Ons ingrediëntenbeleid

Wist je dat wel 60% van wat je op huid doet, wordt geabsorbeerd in het lichaam?

Met liefde en aandacht

Onze ingrediënten worden op een ethisch verantwoorde wijze geoogst en verscheept. We ondersteunen hierbij fairtrade projecten en bedrijven die stabiliteit bieden voor boeren, kwekers en de lokale gemeenschappen. Enkele van onze mineralen worden op een ethisch verantwoorde wijze gedolven en geïmporteerd vanuit India. De eigenaren van de mijnen helpen ons om aldaar scholen en kinderdagverblijven te financieren, zodat hun werknemers een goede levenskwaliteit hebben en zorg voor hun kinderen. De organische Shea Butter wordt op deze wijze ook vanuit een samenwerkingsverband met vrouwen in West-Afrika gemaakt en geïmporteerd.

Onze producten worden niet machinaal, maar echt met de hand gemaakt met liefde en aandacht voor het product. Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit en wij bieden zo meer werkgelegenheid en kiezen voor meer menselijk kapitaal dan productie! Vooruitstrevend en gericht op het creëren van arbeidskansen en een ongeëvenaarde veganistische kwaliteit in onze producten!

100% natuurlijk

Bij PHB Ethical Beauty weten we dat wat je op de huid smeert, er ook intrekt. Dit is waarom onze PHB producten handgemaakt zijn van 100% natuurlijk verkregen organische ingrediënten. Deze zijn bewezen veilig én effectief!

Doordat je huid een levend orgaan is, reageert het op de dezelfde manier als je lichaam reageert op authentieke en natuurlijke ingrediënten. Als je jouw lichaam junkfood geeft, zal het er slecht(er) uit gaan zien en ook zo gaan voelen. Voor je huid geldt hetzelfde mechanisme!
In een wereld die steeds in beweging is, zijn er veel ontwikkelingen in de cosmetische industrie. We stellen onze ogen, oren en gedachten open om onze producten steevast te blijven verbeteren. Deze instelling is een belofte die we aan al onze klanten doen!

100% Veganistisch

Onze producten zijn 100% veganistisch & vegetarisch. De PHB collectie is geregistreerd bij de The Vegan Society UK.

“I certainly recommend PHB Ethical Beauty’s products to everyone who wants to live in tune with their beliefs, or anyone interested in products that are gentle on their skin and to the environment.” Jasmijn De Boo, CEO, The Vegan Society.

Halal gecertificeerd

Alle producten in de PHB collectie zijn halal gecertificeerd door de Universal Halal Agency UK.

Halal certificatie garandeert dat de PHB producten vrij zijn van haram alcohol (zoals ethanol gedenatureerde alcohol) en is vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Geef voorlichting: Er is niet genoeg bekend over de veiligheid of de gevolgen voor de gezondheid van het op de lange termijn gebruiken van genetisch gemodificeerde producten.

 

Palmolie beleid

Geef voorlichting: Palm olie is een soort eetbare olie die in onder andere in Afrika, Azië en Zuid Amerika wordt gemaakt. Maar liefst 85% van de palmolie wereldwijd komt uit Indonesië en Maleisië. De palmolie industrie wordt in verband gebracht met massale ontbossing, het uitdrogen van de leefomgeving, klimaatveranderingen, dierenleed en het schenden van de rechten van de inheems bevolking van de landen waar de olie wordt geproduceerd. Dit komt doordat gebieden massaal ontbost worden om palmolie plantages op te zetten. Meer hierover tref je op www.saynotopalmoil.com

Ons beleid: De PHB Collectie is volledig vrij van palmolie

Gevoelige huid en allergieën

PHB producten zijn perfect voor de gevoelige huid en daardoor geschikt voor mensen met allergie problemen. Onze producten zijn teder voor de huid omdat we alleen veilige en natuurlijke ingrediënten gebruiken. De producent zijn tevens vrij van huid irriterende chemicaliën en zware alcohol soorten zoals vaak aanwezig in mainstream schoonheidsproducten.

Eczeem & psoriasis: We hebben gespecialiseerde oplossing voor eczeem en psoriasis. Probeer onze prijswinnende Skin Repair Gel, Gentle Skin Care Range en Extra Mild Body Care Range.

Coaliek, gluten & tarwe allergie
De volgende producten zijn 100% gluten vrij: PHB Mineral Cosmetics, Face Washes, Facial Tonics, Serums, Eye Gels, Treatment Gels, Body Washes, Sugar Scrubs and Soaps. De producten die niet op de lijst voorkomen, kunnen ingrediënten bevatten die een afgeleide zijn van gluten of tarwe, toch zijn deze nog steeds te gebruiken door personen met een gluten allergie.

Ons onderzoek: We hebben zorgvuldig onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van onze producten voor personen met coaliek en gluten allergie. Dit hebben we met Coeliac UK gedaan, de oudste en grootste goede doelen organisatie op het gebied van coaliek ter wereld. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat alle PHB producten geschikt zijn voor zij die leiden aan coaliek of glutenallergie.

“Gluten only causes a problem if you eat it. It cannot be absorbed through the skin. It is unlikely that you would swallow enough lip balm or lipstick to cause a problem. If you are concerned then you should contact the manufacturers directly about specific products. It is possible to be sensitive to ingredients used in cosmetics, but this has nothing to do with coeliac disease specifically.” Verklaring van Coeliac UK.

Flora & Fauna Internationaal

PHB is er trots op uitgelicht te worden in The Good Scrub Guide die recent werd opgericht door de Fauna & Flora International (FFI), s’werelds langst bestaande goede doelen organisatie op het gebied van natuurbehoud.

Geef voorlichting: PHB gebruikt louter natuurlijke scrub parels. We zijn tegen het gebruik van microbeads die in de meeste scrubs worden gebruikt. Deze veroorzaken schaden aan het zeeleven, de oceanen en de omgeving.

Fauna & Flora International heeft bewezen dat plastic microbeads in scrubs en exfoliators een ongekende schade aan het zeeleven veroorzaken. Daarom hebben ze The Good Scrub Guide gelanceerd om consumenten te helpen bij het kiezen van producten die geen plastic bevatten. We zijn er trots op om in dit magazine uitgelicht te worden! Onze exfoliators zijn gemaakt van natuurlijke  jojoba parels die huidvriendelijke zijn.

Ga naar www.goodscrubguide.org  om meer informatie te vinden over het geweldige natuurbehoud werk waar FFI zich voor inzet en lees meer over het groeiende probleem van plastic vervuiling van het zeeleven.

Dierproef vrij

We testen onze producten niet op dieren en PHB is streng tegen alle dierproeven,

Alle PHB producten zijn gecertificeerd dierenleed vrij. Onze producten zijn geregistreerd bij de BUAV Cruelty Free (British Union for the Abolition of Vivisection) en PETA’s ‘Beauty without Bunnies campaign.’

We hebben nooit en zullen nooit, tests op dieren doen. Alle productingrediënten zijn ruwe materialen die geïmporteerd worden van bedrijven die onze ethische standaard ondersteunen en géén dierproeven doen.

 

Ethisch & Ecologisch vriendelijk

PHB producten worden met respect voor de aarde gemaakt. We gebruiken eco vriendelijke verpakkingsmaterialen die volledig recyclebaar zijn. We gebruiken ingrediënten die op ethisch verantwoordde wijze geoogst worden en waar mogelijk ondersteunen we fair-trade samenwerkingen en projecten en vernieuwingsprojecten die hulp en stabiliteit bieden aan landbouwers en hun omgeving. We zijn er op gefocust om onze ingrediënten op verantwoorde wijze te verkrijgen en we proberen tevens bewustheid te creëren over de diverse on-ethische ingrediënten die je in sommige producten treft.

Onze ethische verantwoord geoogste ingrediënten: De mineralen in onze cosmetica worden vanuit India verkregen, waar ze op ethisch verantwoordde wijze worden gedolven. De eigenaren van de mijnen helpen bij het financieren van scholen en kinderopvang centra, zodat de medewerkers volgens een goede levensstandaard kunnen leven. De organische Shea boter in onze producten wordt gemaakt door een samenwerkingsverband van vrouwen in West-Afrika.

Eco vriendelijk verpakkingsmateriaal: We gebruiken tevens ecologisch vriendelijk verpakkingsmateriaal dat gemaakt wordt uit gerecycled verpakkingsmateriaal. Het grootste deel van ons verpakkingsmateriaal is voor 100% recyclebaar, inclusief onze aluminium deksels, PET flessen en glazen kannen. We verzoeken je om je PHB verpakkingsmateriaal te recyclen en hierdoor een bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet. Als alternatief kan je het verpakkingsmateriaal naar onze winkels retourneren zodat wij het materiaal voor jou kunnen recyclen.

Organisch gecertificeerde ingrediënten

Bij PHB gebruiken we een grote hoeveelheid aan organische of organisch gecertificeerde ingrediënten in onze productlijn. Alle organische ingrediënten zijn duidelijk aangegeven op onze ingrediëntenlijst en op de productlevens volgens de The Soil Association en COSMOS standaarden. Veel producten vertellen je de exacte percentages van de organische ingrediënten, zoals onze gezichtsbehandelingen reinigers.

We volgen dezelfde strikte criteria zoals deze voorgeschreven worden door toonaangevende certificatiebedrijven en we wijzen er op wanneer een product organisch gecertificeerde ingrediënten bevat. We werken er hard aan om in de toekomst organische certificering voor al onze producten te behalen. Mochten er nog vragen zijn over een specifiek product, neem dan contact met ons op!

Global Shea Alliance

We zijn lid van de Global Shea Alliance, een non-profit organisatie die als missie heeft om economisch rendabele, milieu en sociaal verantwoorde Shea noten en shea producten bedrijven te ondersteunen. De organisatie richt zich in het specifiek op het garanderen van eerlijke werkomstandigheden van zij die de noten verzamelen voor de productie van notenboter, het gaat hierbij vooral om vrouwen.

The Ethical Company Good Shopping Guide

PHB heeft een hoge score van 9.2 mogen ontvangen van de The Ethical Company Good Shopping Guide- een perfect resultaat!

De Ethical Company Organisation zet zich in voor het welzijn van dieren, mensenrecht en hun leefomgeving door duidelijke en heldere informatie te verspreiden over bij welke bedrijven je als ‘ethisch verantwoorde’ klant kan kopen. De Good Shopping Guide is s’wereld best verkochte handboek voor ethisch verantwoord winkelen en is ook online beschikbaar via www.thegoodshoppingguide.com

Ingrediënten die we niet gebruiken

 • Geen dierlijke ingrediënten
 • Geen alcohol
  (ethyl alcohol, ethanol, alcohol denat.)
 • Geen Parabenen
 • Geen SLS / SLeS / ALS
 • Geen PEGs
 • Geen kunstmatige kleuren en geuren
 • Geen genetisch gemodificeerde ingrediënten
 • Geen petrochemische bestandsdelen
 • Geen Phthalates
 • Geen formaldehyde
 • Geen DEA, TEA or EDTA
 • Geen Micro-plastics
 • Geen onderelen op nano-grootte
 • Geen Bismuth Oxychloride
 • Geen Palm Oil

Dierlijke ingrediënten
Slechts weinig mensen realiseren zich dat de enkele van de grootste merken in de schoonheidsbranche schuldig zijn aan het gebruik van van dieren verkregen ingrediënten zoals vetten en oliën die zij in hun producten gebruiken. Lipsticks en anti-verouderingscremes zijn hierbij specifiek de boosdoeners. Tenzij een bedrijf expliciet aangeeft dat ze geen dierlijk verkregen ingrediënten gebruiken, is het voor de hand liggend ze dit wél doen. Glycerine is het meest voorkomende ingrediënt dat je tegen kan komen, gevolgd door stearinezuur. Enkele merken gaan zelfs zover met hun ingrediënten dat ze extracten van een dierlijk placenta gebruiken. Karmijn is ook een voornaam voorbeeld omdat het in veel rode lippenstift voorkomt. De kleur wordt overigens gemaakt door cochenille kevers te verpletteren. Wij van PHB gebruiken nooit dierlijke extracten in onze producten en louter natuurlijke, plantaardig verkregen ingrediënten.

Alcohol
De alcohol waar veel mensen mee bekend zijn in schoonheidsproducten, zijn meestal gelabeld als ethanol of niet drinkbare alcohol. Wetenschappers noemen ze echter alifatische alcohol. Dit product kan erg irriterend zijn voor de huid en deze uitdrogen. Veel bekende merken gebruiken alcohol om de producten ‘op te vullen’ en als een goedkoop conserveringsmiddel. We gebruiken nooit alifatische alcohols in onze producten, maar je kan wel cetearyl/cetyl/stearyl/benzyl alcohol op ingrediëntenlijst van onze producten aantreffen. Dit zijn echter volledig andere substanties dan alifatische alcohols.

Cetearyl alcohol is een combinatie van cetyl en stearyl alcohol, welke beide verkregen worden van kokos- en palm oliën. Benzyl alcohol komt van nature voor in veel planten en fruitsoorten. Deze ingrediënten hebben geen vergiftigende eigenschappen noch enige gelijkheid aan haram alifatische alcohol die gemaakt wordt door middel van fermentatie.

Dr Mah Hussain-Gambles (Phd in Clinische proeven , MBE voor geleverde diensten aan de schoonheidsindustrie en het hoofd van European Halal Services) is enorm goed geïnformeerd en een zeer gerespecteerd persoon binnen zijn vakgebied en geeft ons advies als het op dit onderwerp aankomt.

“Voor de leek is alcohol slechts één substantie, maar zodra we wetenschappelijk over alcohol praten, hebben we het over ene hele selectie aan bestandsdelen met verschillende eigenschappen. Cetyl alcohol en benzyl alcohol zijn ‘alcohol vrij’ en geaccepteerd als halal ingrediënten. Cety alcohol is een zware, wasachtige substantie welke verkregen wordt van kokosnoot en palmolie en heeft geen vergiftigende eigenschappen, of vergelijkbare eigenschappen van haram alcohol. De reden voor voor de onduidelijkheid over dit product is het verschil van de termen die wetenschappers gebruiken voor dit product en consumenten.”

Parabenen
Parabenen zijn een soort conserveringsmiddel dat in veel mainstream huidverzorgingsproducten en cosmetica voorkomt. De afgelopen jaren is er nauwkeurig onderzoek gedaan naar deze substantie omdat men vermoedens heeft dat ze kankerverwekkend zijn. Om deze reden bevatten onze producten geen parabenen of formaldehyde-afgevende conserveringsmiddelen afgeleiden zoals gedialyseerd ureum.

Plastic microkralen
Wetenschappers hebben uitgevonden dat plastic scrubkralen bijdrage aan vervuiling van het waterleven. Polyethylene is het meest voorkomende type qua plastic micro korrels en wordt vaak gebruikt in in exfoliators. Oxidised polyethylene, polyethylene terephthalate (PET), poly methyl methacrylate (PMMA) en polypropyleneare veroorzaken allemaal schade aan het zeeleven, een onderwerp waarover niet gesproken wordt…

SLS/ Sodium Lauryl Sulphate
SLS is irriterend voor de huid en de ogen en kan zelfs op de lange termijn schadelijk zijn als het in de bloedstroom wordt opgenomen. Het is een middel waarvan bewezen is dat het zich op opbouwt in belangrijke organen als de ogen, hersenen en de lever. Ondanks dit bewijs gebruiken veel mainstream schoonheidsmerken dit ingrediënt om vet af te breken en om producten te laten schuimen en bubbelen. Het wordt in veel schoonheidsproducten gebruikt, inclusief shampoo, handzeep en tandpasta en is compleet onnodig omdat er genoeg natuurlijke alternatieven zijn. We gebruiken geen SLS of ALS.

Synthetische geuren & kleuren
Synthetische geuren staan ook wel bekend als parfum. Veel mainstream schoonheidsproducten maken gebruik van kunstmatige geuren en kleuren om de geur en het uiterlijk van de producten aan te passen. Vaak zijn heldere, sterk ruikende producten gemaakt met behulp van synthetische ingrediënten. Deze worden in verband gebracht met irritaties en huidreacties. We gebruiken nooit synthetische geuren en kleuren. De geur van onze producten komt van de natuurlijke plant- en fruitextracten en essentiële oliën.

Nano grootte mineralen
In onze op mineralen gebaseerde cosmetica gebruiken we nooit mineralen die tot nano grootte verwerkt zijn. Een nano grootte bestandsdeel is kleiner dan 0.1 micron. Deze deeltjes zijn zo klein dat men denkt dat ze in de bloeddoorstroming terecht kunnen komen. Onderzoeken hierover zijn nog niet sluitend wat betreft de gevolgen. De mineralen in al onze cosmetische producten zijn minimaal 3 tot 4 microns.

Bismuth Oxychloride
Dit is een mineraal dat voorkomt in veel van de mainstream cosmetische producten. Het is een bijproduct van koper- en loodverwerking en wordt vaak gebruikt als een vulmateriaal om producten ‘af te vullen.’ Het wordt als huid irriterend beschouwd en verantwoordelijk geacht voor jeuk en huiduitslag, in het specifiek bij personen met een gevoelige huid. Geen enkel van onze producten bevat dit mineraal.

Talk
Talk is qua structuur gelijk aan asbest en er zijn, nog niet volledig afgeronde, onderzoeken die aangeven dat het product mogelijk tot astma kan leiden. Talk wordt gebruikt in veel voorkomende cosmetische producten als vulmateriaal en staan bekend om irritaties te veroorzaken en allergische reacties op te roepen. Wij gebruiken géén talk in onze producten!

Petrochemische bestandsdelen
Sommige cosmetische ingrediënten worden uit petrochemische processen verkregen. Bijvoorbeeld: siliconen, mineraal olie, en propyleen glycol zijn hier enkele voorbeelden van. Ze staan er bekend om de huid te irriteren en kunnen schadelijk zijn voor de omgeving.

Ontdek meer over onze producten!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief